Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2008 17:02 - Отново за Сивиръс Снейп
Автор: dorabora Категория: Хоби   
Прочетен: 5739 Коментари: 6 Гласове:
0



Голям фен на книгите за Хари Потър съм. След последната реших да напиша нещичко за Нечистокръния Принц или професор Сивиръс Снейп.
...
Сивиръс не можеше да повярва, че Лили го намрази. Проклинаше се всеки път, когато си спомняше как бе изрекал "мътнорода". Но този гаден Джеймс! Да, той го предизвика. Той и нафуканите му приятелчета. Унижиха го пред половината "Хогуортс". И все пак не биваше да казва такава обидяа на Лили. Тя искаше да му помогне. Тя също не можеше да понася високомерните шеги и подмятане на Мародерите. Беше късно. Джеймс непрекъсната вървеше по петите й и рано или късно щеше да я свали. А и беше толкова различен. Ученик от "Грифиндор", отличник, невероятен търсач... Не говата коса видаги беше чиста, леко разрошена, за да се харесва на момичетата. Беше висок, хубав, отгледан не просто с много грижи, а и с обожание. Колко по- различен от кльощавия слидеринец, който макар и изключително умен и талантлив, винаги оставаше в сянка. В сянка ли? Може би сред глупавите грифиндорци. В слаидерин той беше нещо повече. Той владееше по-добре черната магия от когото и да било от другите бъдещи смъртожадни. Да, сега след като завинаги загуби възможността да спечели любовта на Лили, на Сивиръс му оставаше една утеха. Утехата, че веднага щом напусне Хогуортс ще получи Черния знак, ще стане един от тях, един от обкръжението на Черния лорд. Смъртожаден. Лили винаги е мислила това за неправилно. Никога не е харесвала Ейвъри, Малфой, а и самия Черен Лорд.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Не, господарю, мисля че сте в гршка, едва ли става въпрос за семейсство Потър!- очите на Снейп се бяха разширили от ужас. Той беше забил нож в гърба на Лили. Неговата Лили- единствената жена, която обичаше.
-И защо се опитваш да ме разубедиш, Сивиръс. Нали ми каза точно каквото си чул в онази нощ?
-Да. Да, казах ви, но...
-Черният Лорд никога не греши, Сивиръс! Това е момчето!- изкреща с леден глас Волдемор
-Но нали има и друго момче, друго, което отговаря също на описанието...той е чистокръвен, господарю, чистокръвен. Нали не вярвате, че момче, чиято майла е мъгълокръвна, може да е ваш достоен съперник?
- Знам защо се спрях на това момче, Сивиръс. Не се бъркай! А що се отнася до малката Лили...
-Пощадете я! Пощадете я, господарю!- Сивръс падна на колене в краката на Волдемор. Впи отчаяно ръце в полите на черната му мантия и черните очи се напълниха със сълзи.
-Стани, Сивиръс!- Заповяда Черният Лорд,- Ти помогна на своя господар. Черният Лорд е милостив. Ще запазя Лили Потър за теб щом толкова я желаеш!
-Благодаря ви, благодаря ви, господарю!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Тя е мъртва! Целият свят сякаш се срути пред очите на Сивиръс. Лили Потър беше мъртва. По лицето на Принца се стичаха сълзи. Той не можеше да се успокои. Не можеше да си прости. Той бе виновен. Защо трябваше да казва на Волдемор за пророчеството? А сега и Дъмбълдор се отнасяше с него кат с най-гнусната твар. И е прав. Да, той беше извършил нещо, от което сега сам се отвращаваше.Лили, прекрасната Лили. още можеше да види пред очите си дългата тъмночервна коса, невероятните зелени очи. очите, които сега имаше нейното малко момче. Хари Потър. Момчето, което оживя. Момчето, заради което Лили даде живота си. Момчето, което победи убиеца на родителите си - Лорд Волдемор. Безмилостният господар, който сега вероятно беше много слаб, но Дъмбълдор знаеше, че той ще се завърне и Сивиръс също беше сигурен в това. Щеше да се завърне и тогава малкият Потър ще бъде в беда.
А аз трябва да го закрилям, да го пазя- помисли си Снейп. Знаеше,че е длъжен да направи това. Заради Лили. Лили Евънс, единствената жена, която обичаш и която изобщо щеше да обича.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Следва продължение...


Тагове:   Отново,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Евала
30.10.2008 19:46
Евала
цитирай
2. анонимен - Прекрасно е. Селин.
22.11.2008 16:07
Прекрасно е.
Селин.
цитирай
3. анонимен - uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
18.09.2009 15:18
ууууууууууууууууууууууууууууууу
цитирай
4. анонимен - tova e strahotno bravo
18.09.2009 15:19
tova e strahotno
bravo
цитирай
5. анонимен - лол
01.10.2009 14:56
Наистина е хубаво :P
цитирай
6. анонимен - Fan_severus_girl_love
02.10.2011 15:44
Красиво е! Поздравления! :) Ставаш за писателка! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dorabora
Категория: Хоби
Прочетен: 169313
Постинги: 75
Коментари: 42
Гласове: 232
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930